FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Címkék

Utolsó kommentek

Facebook

Azt mindenki tudja, hogy a kézfogásunk árulkodik rólunk, de egyes kultúrák szerint a körmök formája, alakja is sokat elmond tulajdonosuk személyiségéről. Ugyan tudományos bizonyíték nincs arra, hogy a köröm alakja és bizonyos lelki tulajdonságok összefüggésben állnának, érdekes lehet megnézned, a hiedelem szerint a te körmeid mit mondanak el rólad – még az is lehet, hogy néhány állítást igaznak találsz.

 

1. Hosszúkás körmök

A hosszúkás körmök művészi vénára, ugyanakkor logikus, tiszta, de az átlagtól eltérő gondolkodásmódra utalnak. 

Akinek a körmei hosszúak – és itt nem arra kell gondolni, hogy nagyra növesztette őket, hanem magán az ujjon elterülő körömrész hosszú – azok általában valami kreatív pályán találják meg a számításaikat, a szerelmi életük viszont nem mindig sikeres, mert szárnyaló szellemük nehezen alkalmazkodik egy másik emberhez.

 

 

2. Szögletes körmök

Akinek szögletesek a körmei, két lábbal a földön áll, nem szívesen álmodozik, ha valamit el akar érni, akkor arra inkább pontos tervet dolgoz ki, és lépésről lépésre megvalósítja azt. Modorát sokan kissé nyersnek találhatják, pedig soha nem az a célja, hogy megbántson másokat, egyszerűn csak úgy érzi, a hatékonyság rovására megy, ha a mondanivalóját udvariaskodó szavak mögé rejti. Ami a szívén, az a száján, bár nem egy lázadó vagy forradalmár alkat. Kevés embert enged közel magához, hozzájuk viszont erősen ragaszkodik.

 

 

3. Kerek körmök

Akinek a körmei kerekdedek, a körömágy szinte szabályos félkört rajzol, bájos, könnyen barátkozó, de kicsit bizonytalan emberek. Szeretik, ha valaki kézen fogja őket, és megmutatja a helyes irányt, szerencsére azonban ilyen ember mindig akad, hiszen mosolygós természetüknek kevesen tudnak ellenállni. A kerek körmök tulajdonosa csupa báj és kedvesség, de vigyáznia kell, mert naivitásával és jó indulatával könnyen visszaélhetnek.

 

 

4. Domború körmök

A domború körmök tulajdonosa nem veti meg a földi javakat, jellemzően jó érzéke van az üzlethez, de ha nem vigyáz, könnyen a kapzsiság bűnébe eshet. Természete kicsit kritikus, egyesek szerint kötekedő, pedig csak szeret tiszta vizet önteni a pohárba, és gyűlöli a kétszínűséget. Senkivel nem kivételeznek, a legnagyobb kritikát mégis önmaguk felett gyakorolják, és éppen ennek köszönhetik az életben elért sikereiket. Vigyázniuk kell, hogy ne legyenek túl szigorúak magukkal, és ne felejtsék el meglátni a hétköznapi apróságokban rejlő szépséget is.

 

 

5. Hullámos körmök

A hullámos körmök tulajdonosai rapszodikus természetűek, hajlamosak magukba zuhanni, viszont a jó napjaikon három másik ember lendületével és kreativitásával dolgoznak. Nagyon kell vigyázniuk, hogy ez az érzelmi hullámvasút ne merítse ki őket teljesen. Szélsőséges hangulatingadozásaik az emberi kapcsolataikat is veszélyeztethetik, de ha valaki kiismeri őket, akkor rájön, milyen mélyen és őszintén tudnak szeretni.

 

 

6. Rágott körmök

A rágott vagy töredezett körmök valamilyen szorongásra utalnak, tulajdonosuk elfojt valamilyen érzelmet vagy sérelmet, amit talán önmaga előtt is titkol. Az ilyen emberek lehetnek nagyon sikeresek is, ilyen esetekben azokat a félelmeket, bizonytalanságokat fojtják el magukban, amik céljaik elérésében megakadályozná őket. Hosszú távon ez semmiképpen sem kifizetődő, ezért fontos, hogy minél előbb felismerjék szorongásuk valódi okát, és megtanulják feloldani azt.

 

 

7. Keskeny körmök

Akinek keskeny a körme, igazi hedonista alkat, általában fejlett a szépérzéke és kifinomult az ízlése, de kapcsolataiban hajlamos lehet a zsarnokoskodásra, esetenként akár a kegyetlenségre is. Mindig eléri, amit akar, nem tűr ellentmondást, éppen ezért jobb, ha senki nem áll az útjába. Temperamentumát szerencsés esetben jó ügyek szolgálatában használja, de ha valaki kihúzza nála a gyufát, az előbb vagy utóbb biztosan keservesen megbánja, hogy éppen vele került összetűzésbe.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://smink.blog.hu/api/trackback/id/tr25504950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása