FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Címkék

Utolsó kommentek

Facebook

0

Bőrtípusok


Szerző: sminkrisz | 2:13

Bőrtípusok

Érdemes tudni, hogy milyen bőrtípusba tartozunk, mert így tudjuk kiválasztani magunknak a legmegfelelőbb ápoló készítményeket. Ezekkel pedig nem csak karban tarthatjuk bőrünket, de akár javíthatunk is állapotán! A bőrtípus meghatározása egyszerű folyamat, otthon is könnyen elvégezhetjük egy szabad délutánon. Ám nem árt, ha kozmetikusnak vagy bőrgyógyásznak is megmutatjuk, ő ugyanis egy kicsit más szemmel tudja nézni a bőrünket, és olyan problémákra is felhívhatja a figyelmet, melyek felett mi elsiklunk.

Nézz tükörbe!
A bőrtípus meghatározásához először is alaposan, közelről (akár nagyítós tükörben) nézzük meg az arcunkat. Vannak rajta esetleg pikkelyes, száraz vagy hámló területek? Hol húzódnak a ráncaink, illetve mennyire mélyek vagy látványosak ezek? Mekkorák a pórusaink, mennyire eltömődöttek ezek?
Tudtad?
A normál bőrre a puha, telt arcbőr jellemző, a pórusok láthatóak, de nem telítettek, vagy csak néhány mitesszer látszik az orron vagy az állon; a száraz bőr durva tapintásúnak, száraznak tűnhet, a pórusok szinte egyáltalán nem látszanak.
A zsíros bőrre a nagy, jól látható, telített pórusok jellemzők, mitesszerekkel az orron, az állon vagy az orcákon; tapintásra olajos.
A vegyes (kevert) bőrtípusnál az orcák puhák és szárazabbak, a homlok, az orr, az áll pedig zsírosabb.
A problémás bőrön nagyon jól látszanak a telt pórusok, az arcon sok a pattanás, a mitesszer; a gyulladások miatt gyakoriak lehetnek a piros, duzzadt foltok, de sokszor a pattanások helye is megmarad és jól látható.
Az érzékeny bőr külsőre leginkább a száraz bőrre hasonlít, hámló vagy vöröses foltok is lehetnek rajta.

Az életkortól függetlenül a száraz, illetve az érzékeny bőrön látszanak a legjobban a ráncok, a zsíros és a kevert bőrtípusnál pedig a legkevésbé. A problémás bőrűeknél még akkor is gyakran jelennek meg pattanások az arcon, ha már "kinőttek" a kamaszkorból.


A bejegyzés trackback címe:

https://smink.blog.hu/api/trackback/id/tr185584170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása