FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Címkék

Utolsó kommentek

Facebook

A szem alatti sötét karikák sokaknak okoznak fejfájást. Nem könnyű eltüntetni, de nem is lehetetlen. Van pár módszer, melyekkel elhalványíthatod ezeket a szépséghibákat, de a kiváltó okot legtöbbször a szervezetedben kell keresni.

15772.jpg

Mitől alakulnak ki a sötét karikák a szem alatt?

 

A jelenség hátterében állhat a kialvatlanság, de többnyire a pangó nyirok és vérkeringés okozza, illetve a felhalmozódott méreganyagok is sötétté tehetik a szem alatti bőrt. A genetikád miatt is lehet, hogy jobban látszik a szemed alatti részen összegyűlt vér, ha például fehér, vékony bőrt örököltél. Kialakulhatnak a karikák a kor előrehaladtával is, ilyenkor is csak a kozmetikumok segítenek, sajnos. A szezonális allergiák rengeteg embernek gondot jelentenek; ilyenkor hisztamin-kibocsátást idéz elő a szervezetben, mely a véredények gyulladását, duzzanatot okoznak.
dark_circles_homeremedies_01.jpg

Hogyan állapítsd meg, miért keletkeznek a karikák?

 
Finoman húzd meg a bőrt a szemed alatt. Ha a bőröd elsötétedik, a karikák valószínűleg genetikusan, vagy a kor miatt jelentek meg. Amennyiben a bőröd színe nem mutat változást, a sötét árnyékokat az UV-sugárzás vagy allergia okozza.
 

A sötét karikák eltüntetése kozmetikummal

 
Ha tudod magadról, hogy nem belső eredetű probléma okozza a sötét karikákat, hanem genetika, az ellen csak kozmetikumokkal tudsz tenni. Vegyél a bőrszínednek megfelelő árnyalatú korrektort és alapozót. Korrektorral fedd le a sötét részt, alapozóval pedig egyenlítsd ki, hogy ne üssön el túlságosan a bőrödtől az a kis terület a szemed alatt. A retinol és C-vitamin tartamú kozmetikumok a legjobb választás, hiszen elősegítik a kollagén képződését, ragyogóvá teszik a bőrt.
woman-blending-makeup.jpg

További kezelési tanácsok

 
Ha a karikákat vérkeringési problémák eredményezik, hajtsd ketté a párnád éjszaka, hogy magasabban legyen a fejed, ez által megakadályozod a vér felgyülemlését a szemeid alatt. Reggel használj hideg borogatást, kb. 5 percig, hogy összehúzódjanak a véredények. Egyszerű megoldás a hideg borogatásra, ha beteszel egy kanalat a mélyhűtőbe, mikor áthűlt a szemedre teszed. Ne nyomd rá, csak tedd a bőrödre!
Az uborka pakolás kihagyhatatlan, hiszen csodákra képes. Félbe vágva jobban érintkezik a bőröddel, mint karikában.
 
Karikás szem
 
Ha a háttérben belső problémák állnak (rossz vérkeringés, méreganyag felhalmozódás), akkor bizony változtatnod kell az étrendeden. Egyél minél több flavonoidokban és omega-3 zsírsavban gazdag ételt, hogy javítsd a vérkeringésedet. Bizonyos időközönként érdemes egy néhány napos tisztítókúrát beiktatnod az életedbe, hogy kitisztítsd a szervezetedet a méreganyagoktól.
 
Omega-3 tartalmú ételekért KATT
 
A gyulladáscsökkentő, érfal erősítő krémek szinten nagy segítségedre lehetnek, hogy elhalványítsd a karikákat. Ilyenek például az árnika, szőlőmag olaj és zöld tea.
 
Karikás szem Karikás szem
 
Az allergia-okozta karikákra szedj vény nélkül kapható antihisztamint, már az allergiaszezon kezdete előtt, hogy csökkentsd a sötét árnyékok előfordulását és hogy jobban átvészeld ezt az időszakot.


A bejegyzés trackback címe:

https://smink.blog.hu/api/trackback/id/tr505164240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása